Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Proef Fryslân Menu

Speciaal tijdens Dutch Food Week maakt Omke Jan een Proef Fryslân Menu.

Scroll

Proef Fryslân Menu tijdens Dutch Food Week

 

Speciaal tijdens Dutch Food Week maakt Omke Jan een Proef Fryslân menu op 11, 12 en 13 oktober en het weekend van 18, 19 en 20 oktober. Een menu volledig gebaseerd op producten en ingrediënten uit Friesland.
Friesland heeft als provincie een unieke diversiteit en aanbod van voedsel zoals groente, zoet- en zoutwatervis, vlees, fruit en bonen. Wij werken nauw samen met de boeren, tuinders en vissers uit de nabije omgeving en koken graag met de producten die de boeren leveren.
Kom genieten van de geweldige smaken uit onze nabije omgeving.

Reserveren@omkejan.nl of https://www.omkejan.nl/reserveren/

 

PROEF FRYSLâN MENU tijdens Dutch Food Week

Voorgerecht

IEL

Gerookte paling van met gepofte rode biet, crème fraîche en huisgemaakt roggebrood.

Paling: Freerk Visserman, 8e generatie palingvisser uit Heeg.
Rode biet: Ytje de Vries, FARMily Markttuin uit Harich.
Rogge: Cees Notenboom, molenaar van Molen ’t Lam uit Woudsend.

 

hoofdgerecht

KO

Combinatie van runderstoof en zijlende, met pompoen, paddenstoelen en een rode wijnjus.

Rund van de stoof: Familie Bokma, Natuureiland Gouden Boaiem uit Smallebrugge.
Zijlende: Dikbil koe uit Waaxens, via Slagerij Walburg uit Tzum.
Pompoen: Ytje de Vries, FARMily Martkttuin uit Harich.

 

nagerecht

SÛKERBÔLE

Wentelteefje van suikerbrood, stoofpeer en Fryske Dúmkes ijs.

Wentelteefje: Bakkerij Meinsma uit Balk.
Stoofpeer: Familie Smeding uit Woudsend.
Melk voor het ijs: Melkveehouderij Romke Schaap uit Ypecolsgea.

 

Hoofdgerecht wordt geserveerd met friet en salade.

Onze gerechten kunnen allergenen bevatten.

Ons eten is een verhaal apart. Alles vers, puur en zelf bereid. Zoveel mogelijk van boeren uit de omgeving. Geen poeders, geen kleurstoffen. Alleen smaak, héél veel smaak. Door product en kunde, pure ambacht. Dat is eten zonder fratsen

reserveren