Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Omke Jan en SFYN organiseren GRÛN

meer aandacht voor het Friese terroir, een tweedaags event

Scroll

GRÛN

Hoe smaakt ons Friese landschap? Ontdek het bij GRÛN, de tweedaagse samenwerking tussen Omke Jan en SFYN.
Chef-kok Ruben Schippers kookt een vijf- en driegangenmenu waarin je lokale omgeving doorklinkt in de smaken van zijn ingrediënten: vis uit ons water, vlees van ons land en groentes uit onze aarde.

De smaak van onbewerkt voedsel, zoals groente of melk, wordt bepaald door de unieke wisselwerking tussen de boer, de bodem en ons klimaat. Waar je in wijn mineralen of grondsoort kunt terug proeven, vind je op 31 mei en 1 juni 2023 de smaak van onze regio terug in het menu van GRÛN. Slow Food Youth Network en Omke Jan nodigen daarom ook tuinders, vissers en boeren uit, die je iets vertellen over hun terroir en wat er op ons bord ligt.

Zo krijgen we bezoek van aspergeboer Jelmer Albada van  Gaast’sperges, die je gepassioneerd meeneemt naar het verhaal van zijn zandgrond waarop het witte goud kan groeien.

Terroir, de Franse vertaling van GRÛN, is een bekend begrip uit de vinologie, dat de invloed beschrijft van factoren als zonuren, samenstelling van de aarde of helling op de smaak van wijn. Op 31 mei en 1 juni staan we met GRÛN uitgebreid stil bij de invloed van de elementen op ons regionale smaakpalet. Het herkennen en waarderen van de unieke smaken van onze omgeving, is voor Omke Jan en Slow Food Youth Network van groot belang. Het unieke van deze regionale smaken en het bijbehorende vakmanschap van boeren, tuinders, molenaars en vissers vinden SFYN en Omke Jan enorm belangrijk. Die passie delen we graag tijdens het tweedaagse event GRÛN bij Omke Jan.

Datum: woensdag 31/5 en donderdag 1/6
Vijfgangendiner incl. aperitief, tafelwater, brood en boter. Prijs € 69 p.p.
Driegangendiner incl. aperitief, tafelwater, brood en boter. Prijs € 45 p.p.
Daarnaast is er een GRÛN-drankenarrangement beschikbaar.
Reserveer via onze widget, onderaan de pagina.

Inloop 18.00 tot 18.30

Omke Jan werkt samen met

Alles uit de keuken van Omke Jan is vers, authentiek en echt. Hiervoor werken we graag samen met boeren, vissers en tuinders uit de omgeving.

Molen ’t Lam

De oudste korenmolen van Friesland, die ambachtelijk biologische koren maalt in Woudsend.
https://molenhetlam.nl/

bekijk een filmpje

Romke Schaap

Een moderne Melkveehouder met liefde voor de koe. Als de koe blij is dan is Romke ook blij. Het welzijn en de gezondheid van de koe is belangrijk voor Romke.

bekijk een filmpje

Kwekerij Trimpe

Een tuinderij in Koudum bekend om de Koudumer beantsjes en bloemkolen.

bekijk een filmpje

De Kempenaer

De Kempenaer uit Echtenerbrug fokt kippen- en varkensvlees op de meest diervriendelijke manier.
https://eerlijkvlees.nl/

bekijk een filmpje

Ytje's Markttuin

Ytje de Vries van FARMily Markttuin uit Harich verbouwt biologische groenten, kruiden en aardbeien.
https://farmily.nl/farmily-de-markttuin/

bekijk een filmpje

De Gouden Boaiem

Een biologisch familiebedrijf dat Jerseykoeien houdt op een natuureiland bij Woudsend.
http://www.goudenboaiem.nl/

bekijk een filmpje

Freerk Visserman

De laatste beroepsvisser van Heeg, die duurzaam vist en de palingstand vooruithelpt.
https://www.electriceel.nl/

bekijk een filmpje