Twitter Instagram Facebook Mailchimp
Menu Sluiten

Ite en drinke

Omke Jan houdt van lekker eten, zonder fratsen.

Scroll

Ite en drinke

Omke Jan houdt van lekker eten, zonder fratsen. In ons restaurant kun je daarom genieten van eerlijke gerechten. Eten dat herkenbaar is, bereid met zoveel mogelijk producten rechtstreeks van de boer uit de omgeving. De seizoenen bepalen wat de boeren leveren en dat is wat wij op tafel zetten. Oprecht en knetterlekker!

Ite Ite

De open keuken is het domein van chef-kok Daryanto Jongman. Midden in het restaurant staat een moderne houtoven. Als gast schuif je aan bij de keuken en kun je zien hoe oeroude technieken als grillen, fermenteren en bakken worden toegepast.

Menu Menu

Alles uit de keuken van Omke Jan is vers, authentiek en echt. Denk aan salade van rode biet met haring, gepofte aardappel met zure room en spek, gebakken diamanthaas, groentetaart uit de houtoven en vis op de graat gegaard van de grill. Natuurlijk hebben we ook eigengemaakte appeltaart, goed belegde tosti’s en lekker brood.

Wisselende gerechten Wisselende gerechten

Omke Jan volgt de seizoenen. Als de boeren iets moois kunnen leveren, maken wij er met plezier een heerlijk gerecht van.

Dorpshap Dorpshap

Op zondagavond kun je aanschuiven voor onze dorpshap. Ideaal voor als je een lekker hapje wilt eten, zonder uitgebreid te tafelen.

Drinke Drinke

Als liefhebber van het goede leven, serveert Omke Jan graag goede wijn en lekker bier. De wijn- en bierkaart wisselt regelmatig. Zo kun je, naast reguliere kwaliteitsbieren, altijd kiezen uit een variërend aanbod van kleinere, lokale brouwers. De wijnen zijn afkomstig van traditionele, Europese wijnmakers. En omdat Omke Jan het belangrijk vindt dat iedereen van een glas goede wijn kan genieten, is ook het topsegment vriendelijk geprijsd.

Reserveer een tafel

Openingstijden

Wilt u vandaag nog een plekje aan tafel reserveren? Bel ons even.
Na 16.00 uur wordt email niet meer beantwoord.

Maandag en dinsdag vanaf 16.00 uur.
Woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.

Omke Jan werkt samen met

Alles uit de keuken van Omke Jan is vers, authentiek en echt. Hiervoor werken we graag samen met boeren, vissers en tuinders uit de omgeving.

De Gouden Boaiem

Een biologisch familiebedrijf dat Jerseykoeien houdt op een natuureiland bij Woudsend.

Bekijk een filmpje

Freerk Visserman

De laatste beroepsvisser van Heeg, die duurzaam vist en de palingstand vooruithelpt.

Bekijk een filmpje

Boer Bart

Een lokale boer die kippen, koeien en varkens houdt volgens een milieu- en diervriendelijke visie.

Bekijk een filmpje

Molen ’t Lam

De oudste korenmolen van Friesland, die ambachtelijk biologische koren maalt in Woudsend.

Bekijk een filmpje

Romke Schaap

Een moderne Melkveehouder met liefde voor de koe. Als de koe blij is dan is Romke ook blij. Het welzijn en de gezondheid van de koe is belangrijk voor Romke.

Bekijk een filmpje

Kwekerij Trimpe

Een tuinderij in Koudum bekend om de Koudumer beantsjes en bloemkolen.

Bekijk een filmpje